Bloggarkiv

Translate

fredag 12 september 2014

Härliga vilodagar!

Vila och återhämtning är något kroppen och knoppen behöver. Ingen mår bra av att träna hårt varje dag och äta minimalt med mat. Det gör att man bryter ner kroppen och får lättare skadar istället för att bli starkare och bättre. I dagens hälsohets är det tyvärr många som får ortorexi en slags mani där man måste träna och äta nyttigt varje dag annars mår man dåligt.
Visst kan man ta lättare prommisar om man vill återhämta kroppen och för att få friskt luft, men då ska man göra det för att man vill och inte under "tvång".

Onsdagar har varit min "heliga dag" för att låta kroppen vila. Jag börjar oftast dagen med en prommis eller lätt löpning (vääldigt lätt) för att vakna till liv. Sen på kvällen försöker jag och Jonas planera in någon rolig aktivitet. Det kan vara bio, gå ut och äta, åka ut i skogen eller bara vara hemma och kolla på en film. Underbart! Det ger mig massa energi för att orka träna de andra dagarna.

Denna onsdag började vi med att åka ner på stan och shoppa lite, sedan åkte vi på O´Learys och mumsade i oss hamburgare och tittade på hockey.
Det är inte lätt att få kontakt under en pågående hockeymatch :)
Inspiration :)


























Det behöver inte alltid betyda att vi äter något onyttigt mat utan vi brukar även ta med oss våra egna mat och åka ut i skogen när vädret tillåter. Kroppen behöver verkligen vila, låta den får återhämta sig och läka under hårda träningsperioder. Detta gör att du får mer kraft inför nästa träningspass och orkar pressa dig lite hårdare. Även mentalt kan det vara bra att få vila. Att inte tänka på att prestera, passa tider eller vad det nu kan vara.

För i slutändan är den enda du tränar för är dig själv, för att DU ska må bra. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar