Vietnamesisk nudelsoppa
4 port
Köttbullarna:
600 g köttfärs
4 hackade schalottenlökar
3 msk fisksås
3 msk soja
2 tsk sesamolja
2 tsk maizena
1 tsk chiliflingor
2 krm svartpeppar
Buljong
2,4 l vatten
4 msk kycklingfond
4 stora pressade vitlöksklyftor
2 msk hackad ingefära
2 msk fisksås
2 msk soja
2 tsk sesamolja
1 krm chiliflingor
80 g risnudlar, gärna fullkorn (lägg till 40 g så är även lunchen klar)
280 g champinjoner
2 knippen salladslök
2 stora nävar konserverade böngroddar
Blanda alla ingredienserna till köttbullarna och forma dem till små bullar. Mät upp vattnet till buljongen i en kastrull, koka upp och tillsätt biljonkryddorna. Lägg i köttbullarna och låt dem koka tills de är klara (5-7 min). Stäng av plattan och tillsätt nudlarna, tärnade champinjoner, strimlad salladslök och böngroddar. Sätt på locket och låt stå i ca 5 minuter eller tills nudlarna är klara. MUMS
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar