Bloggarkiv

Translate

måndag 19 maj 2014

Bananglass!

Testade att göra bananglass i helgen och jag kanske inte riktigt tänkte fullt ut när jag stoppade in hela bananen med skal och allt i frysen. Jag kan meddela att det inte gick så bra att få bort skalet sen utan jag fick lov att tina upp dem och sen frysa in dem på nytt =)

Ingen bra idé :)
Det ser kanske inte så aptitligt ut men det var helt okej :) Dock det blev inte riktigt som glass i och med att bananen inte vart helt fryst.

Bananglass
2 portioner

4 bananer
2 msk kakao för chokladglass
Lite jordnötssmör (som även det fick vara inne i frysen)
Tillagning:
Skala bananen och skör det i cm stora bitar och ha in det i frysen tills bananen är helt fryst. 
Mixa bananen snabbt och tillsätt eventuell önskad smak. Servera genast med önskat tillbehör!

Jag testade även att frysa in lite färdigmixad chokladglass och åt den dan efter och då blev det verkligen glass. Lite isig, men mycket glassigare :)

Detta är ett bra alternativ om du är sugen på lite nyttigare glass nu när värmen äntligen har hittat hit.

Jag har även testat att mosa hallon och fylla i en glassform, det var verkligen gott. För lite variation varvade jag kokosmjölk och hallonsmeten. MUMS!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar