Bloggarkiv

Translate

lördag 1 februari 2014

Dag ett :-)

Första dagen börjar gå mot sitt slut så jag tänkte berätta hur det går och hur jag mår  än så länge. Sen ska jag försöka uppdatera varje dag med det jag har ätit, hur jag mår och hur det går rent allmänt. För första gången på länge vaknade jag utvilad och var inte speciellt hungrig, men det kan bero på gårdagens middag, tacopaj och fruktsallad till efterrätt :) Dagen började med en hallonsmoothie, ett ägg och en stor kopp kaffe strax efter tio. Sen bar det iväg på lite handling av veckans mat och lite mer kaffe (finns ett ställe som säljer smaksatt kaffe och det är galet gott). Klockan närmade sig halv tre innan vi var hemma och jag började bli lite kinkig och väldigt hungrig.. Stackars Jonas lämnade köket så jag fick fixa min lunch i fred ;-) Detta blev det:
200 g räkor, 125 g keso och 2 ägg
Efter lunchen blev det matlagning för hela slanten. Det är inte kul att laga massa mat, men det är så skönt när det är klart! När vi kommer hem trötta från jobbet kan man bara kan ta fram en färdig låda och värma. Middagen blev klar strax efter åtta och titta vad gott!!
 
Fläskfilé med ugnsrostade grönsaker och fetaostkräm
4 port
 
600 fläskfile
8 morötter
4 röda paprikor
250 g körsbörstomater
300 g rödbetor
valfria kryddor
 
Fetaostkräm:
1 paket fetaost 10%
2 msk kesella
önskad mängd vitlök
svartpeppar
 
Tillagning:
Förkoka rödbetorna i ca 40 min så att de nästan är klara. Under tiden kan du göra fetaostkrämen. Smula ner fetaosten i en skål, ha i kesellan och lite vatten. Krydda med svartpeppar och pressa i vitlöken.
Skär upp morötterna och paprikan och lägg det på en plåt med lite olja och ha in det i ugnen på ca 200 grader. Efter 20 minuter har du i körsbärstomaterna och rödbetorna. Krydda (vi använde timjan, rosmarin, oregano och svartpeppar) och ha in det i ca 15 minuter tills allt är mjukt. Krydda och stek fläskfilén under tiden. MUMS!
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar