Jag tycker det är lite småkul med lite tuffa utmanigar och framförallt för att se hur jag ligger till för att sedan kunna utvecklas. Nu har löpskolan precis dragit igång så det passar super att göra testet nu, sen kanske ett till jul och slutligen ett till våren för att se hur jag har utvecklats med all träning.
Tänkte även passa på att bjuda på ett recept på en galet god soppa som passar perfekt en kall höstdag :) Var inte snål med chilin dels för att det är gott (kesellan lindrar hettan) och för att den ökar förbränningen :)
Tacosoppa med rostad majs
Till personer 2 behöver du:
300 g nötfärs fett 10 %
0,5 tsk olivolja
1 st chilipeppar färsk
1 st lök
2 st vitlöksklyftor
4 st tomater
1 msk tomatpuré
3 dl buljong
1 tsk spiskummin
1 dl majskorn
1 dl kesella 1%
1 dl koriander
1 st lime
salt och peppar
0,5 tsk olivolja
1 st chilipeppar färsk
1 st lök
2 st vitlöksklyftor
4 st tomater
1 msk tomatpuré
3 dl buljong
1 tsk spiskummin
1 dl majskorn
1 dl kesella 1%
1 dl koriander
1 st lime
salt och peppar
Gör så här:
Fräs finhackad lök, vitlök och chili i olivolja i en rymlig gryta. Tillsätt nötfärsen och stek på hög temperatur tills färsen börjar få färg. Salta och peppra, tillsätt tomatpuré och färska finhackade tomater. Rör ihop och tillsätt sedan buljong. (kokande vatten och ekologisk buljongtärning eller hemkokt buljong)
Låt puttra på låg värme och hetta upp en stekpanna. Låt majskornen rinna av och rosta dem sedan i stekpannan tills de börjar ”smattra” lite i pannan. Smaka av soppan med salt och peppar.
Servera med kesella, färskpressad lime, rostad majs och färsk koriander eller annan färsk krydda.
GOTT!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar