Bloggarkiv

Translate

fredag 8 augusti 2014

Äpple- och kanel granola

Ganola tycker jag är jättegott, det ät som rostad müsli. Tyvärr är det massa socker och konstigheter i den som man köper på affären så jag brukar göra en egen. Det går att blanda i precis vad man önskar, men denna gjorde jag igår.

Äpple- och kanelgranola
15 portioner (ca 40 g/portion)

4 dl havregryn
50 g (ca 3 dl) Dinkelpuffar
40 g hampafrön
100 g havrekärnor
50 g kokos
100 g blandade nötter
3 msk kanel
50 g honung
20 g rapsolja
vatten
50 g torkat äpple

Tillagning:
Blanda alla torra ingredienserna utom äppelbitarna i en bunke. Tillsätt olja och honung sen blanda ordentligt. Tillsätt lite vatten för att få en liten kladdigare massa så det blir lite "klumpar". Lägg ut massan på en stor plåt så att det blir ett tunt lager och ha in det i ugnen på 150g tills granolan är torr. Ju mer vatten du har i desto längre tid inne i ugnen. Jag hade min inne i ca 45 min. Rör om var 10:e minut så att det inte bränns.
Låt det svalna och sen är det klart :)

Näringsvärde per portion granola

165 kcal
Protein 4,8 g
Kolhydrater 14 g
Fett 8,6 g

Detta är perfekt att ha till frukosten eller till melliset.
Innan tunga träningspass brukar jag äta lättkesella, mango och sen granolan. Gott, mättande och bra med energi.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar