Bloggarkiv

Translate

söndag 13 april 2014

Frukosttips!

Jag tycker att det är roligt att följa andras hälsobloggar för att få lite inspiration till hälsosamma recept. Jag har sett på många bloggar att de gör ugnsbakad gröt även kallad pajgröt och det skulle vara så himla gott. Testade äppelpajgröt igår och det var helt okej, lite smaklöst. Såg sen att jag hade glömt att ha i banan i smeten så jag fick lov att göra om den idag och testade då med blåbär. Jag tyckte att det blev jätte gott och väldigt mättande. Detta är en superbra frukost när man har tröttnat på vanlig gröt =)


Äppelpajgröt 
2 port

2 dl havregryn
1 ägg
4 msk mjölk
2 msk pro92 (proteinpulver, kan uteslutas)
1 äpple
kanel
3 dl keso
vaniljpulver
ev. 2 msk solrosfrön eller andra nötter

Tillagning:
Sätt på ugnen på 200 grader.Blanda ihop havregryn, ägg, mjölk och proteinpulver till en deg. Skiva upp äpplet och lägg det i två ugnsfasta formar och ha på massor med kanel. Toppa med degen och strö över solrosfröna. In i ugnen i ca 20 minuter eller tills det har fått fin färg. Under tiden blandar du keson med vaniljpulvret. Sen är det bara att servera. Jag tror att denna pajgröt hade blivit mycket godare om jag hade tillsatt en banan för "degen" smakade nästan inget.


Bläbärspajgröt 
2 port

2 dl havregryn
1 ägg
1 mogen banan
2 msk pro92 (proteinpulver, kan uteslutas)
3 dl blåbär eller andra valfria bär
3 dl keso
vaniljpulver
ev. 2 msk solrosfrön eller andra nötter

Tillagning:
Sätt på ugnen på 200 grader.Mixa ägg och banan. Blanda sedan i havregryn och proteinpulver till en deg. Lägg blåbären i en ugnsfast form. Toppa med degen och strö över solrosfröna. In i ugnen i ca 20 minuter eller tills den har fått fin färg. Under tiden blandar du keson med vaniljpulvret. Sen är det bara att servera. Jag tyckte denna blev absolut godast =)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar