Bloggarkiv

Translate

fredag 7 mars 2014

Ett middagstips

Morgonen började med en härlig löptur. Det gick verkligen superbra! Allt bara flöt på och det kändes nästan som jag flög fram. idag var det dags för vägning igen och vågen visade plus 2,1 kg och det hade jag räknat med. Jag tappade mycket vätska och även glykogendepåerna tömdes under dieten och det är sånt som kommer tillbaka när man börjar äta kolhydrater. Annars har dagen gått bra och den avslutades med ett skönt gympass. Denna helg ska jag bara njuta och ha det trevligt!

Vill önska er en trevlig helg och bjuda er på ett riktigt smaskigt recept.

Fisk och skaldjursgryta med saffran och kokosmjölk
4 pers

250 g lax
250 g torsk eller annan vit fisk
100 g räkor eller scampi
1/2 purjolök
1 röd paprika
1/2 zucchini
2 msk riven färsk ingerfära
0,5 g saffran (använd ej någon billig Santa Marias, ger godast smak)
2,5 msk fiskfond
300 g kokosmjölk
400 g potatis


Tillagning:

Koka potatisen. Skär paprika, zucchini och purjolöken i fina bitar och ha i en gryta. Bryn på lite lätt och ha sedan över kokosmjölken, fiskfond, riven ingefära samt saffran och låt det puttra en stund. Lägg fisken och räkorna på en djuptallrik och ha in det i mikron på full effekt i ca 2-3 min (tills det nästan är klart) och ha sedan ner det i grytan i någon minut. Häll upp det i en djuptallrik och servera med potatisen.

2 kommentarer:

  1. Hej gumman! Kanske inte sa det förut, men Danne och jag gjorde den här fiskgrytan för nån vecka sen när jag hade fått receptet av dig. Skitgod!! Kommer garanterat göra den fler gånger. =) Puss, puss (Maria)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad kul att du gillade den :) jag tycker oxå att den är suupergod!! PUSS

      Radera