Jag älskar paella och blev glatt överraskad att det fanns ett recept med quinoa som är lite nyttigare och passar mig och min mage. Quinoa är glutenfritt så detta passar många med problemmage =)
Saffrandsdoftande Paella med Quinoa
4 pers
400 g kycklingfilé
1 gul löl
2 vitlöksklyftor
2 msk olja
1 msk tomatpuré
1 g saffran
1 röd paprika
3 dl quinoa
5 dl kycklingbuljong (en buljongtärning (kung markattan) och 5 dl vatten)
300 g räkor med skal
2 dl gröna ärtor
1 dl svarta oliver (skippade dessa och tog extra räkor och ärtor)
citron
Tillagning
1.Hacka lök och vitlök. Skär kycklingen i bitar. Stek löken i olja. Tillsätt kyckling när löken är gyllengul. Stek tills kycklingen börjar få lite färg. Salta och peppra och tillsätt tomatpuré.
2.Efter en minut tillsätter du saffran och den strimlade paprikan samt quinoa. Häll på buljong och låt koka 15 minuter.
3.Späd med mer buljong om det blir för torrt. Tillsätt räkor, ärter och oliver och låt allt bli varmt. Servera med citronklyftor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar