Bloggarkiv

Translate

onsdag 8 januari 2014

Istället för Lasagne, Moussaka

Jag fick ett önskemål att lägga in lite recept på bra mat så här kommer i alla fall ett.

Det här är en av mina absoluta favoriträtter. Du blir riktigt mätt och denna rätt går alldeles utmärkt att göra storkok av för att sedan frysa in.
Receptet och bilden är hämtat från http://www.isodieten.se
Moussaka ala ISO
4 personer

3 aubergine
1 lök
4 tsk olja
600 g nötfärs
2 morot
300 g krossade tomater
2 msk tomatpuré
6 dl minimjölk
4 tsk Maizena
80 g hårdost, 10 % (låg fetthalt, men mycket protein)
salt och peppar
muskotnöt

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader. Skär auberginen i skivor och strö salt över för att få ur vattnet. Låt stå i cirka 1 timme. Har du har lite bråttom så kan du ha in skivorna i ugnen på 175 g i ca 10-15 min (då kan du även hoppa över steg 6)
2. Hacka och fräs löken i oljan. Smula ner köttfärsen och låt den bryna med.
3. Blanda ner rivna morötter, krossade tomater och tomatpuré. Låt såsen småkoka under lock, cirka 20 minuter. Smaka av med salt och peppar.
4. Rör ut Maizena i lite av mjölken i en kastrull och koka upp. Späd med mjölken, lite i taget. Sjud i 5–10 minuter. Rör om då och då så det inte bränner vid.
5. Tillsätt osten och smaka av med salt, peppar och muskotnöt.
6. Lägg auberginerna i ett durkslag och låt rinna av. Torka av skivorna med hushållspapper. Bryn i 1 tesked olja på båda sidor och låt rinna av på hushållspapper.
7. Varva aubergine, köttfärssås och ostsås i en ungsfast form. Avsluta med aubergine och ostsås.
8. Gratinera i ugnen i 40–45 minuter, tills moussakan fått fin, gyllenbrun färg. Servera gärna med grönsallad.

SMASKIGT!!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar