Bloggarkiv

Translate

lördag 4 januari 2014

Fördelar med att äta bra mat!

Nu är julen över och det känns ganska bra. Själva julen gick bra med maten trots att jag var borta. Sen så gick träningen super. Det är så roligt att träna med massa energi från maten och inte vara tömd på allt som jag är mestadels av tiden.
Nyår gick det lite sämre som ni kanske ser på vikten.. Det mesta är vätska för jag åt massa mat och massa snask på både nyårsaftonen och nyårsdagen. OPS!! Det kändes lite som jag tog "farväl" av allt skräp jag kunde hitta (dock åt jag för att jag var sugen och inte för att det var "sista" gången).
Dagen efter nyårsaftonen vaknade jag med värk i hela kroppen, så blir det alltid när jag har ätit på tok för mycket onyttigheter. Jag får jätte ont i lederna och även på huden. Ibland känns det som jag har ett jätte stort blåmärke över hela kroppen så smärtan är inte att leka med så fort jag nuddar den.
Det här är verkligen något jag har i tankarna när jag äter stora mänger av dåliga saker. Nu tog det mig fyra dagar att vara tillbaka på banan med kroppen efter nyår och då drack jag inte ens alkohol. Eftersom jag har ont överallt blir även träningen lidande. Jag har ingen ork och det gör ont.
Det finns många fördelar med att äta bra mat. Du håller dig friskare och du kan bland annat lindra artros, diabetes, minska risken för hjärt och kärlsjukdommar och många andra farliga saker. Håller du dig till en viss diet kan du tappa vikt i form av fett eller bygga muskler. Du blir piggare och gladare. Min mage mår mycket bättre.  Denna lista går att göra väldigt lång med bara positiva effekter.

Vad är bra mat? I mina ögon är det äta "rena" råvaror, alltså mat utan tillsatser. Ju färre ingredienser det är i innehållsförteckningen desto bättre är det. Det är till exempel bättre att äta hemmagjorda köttbullar än färdiga köttbullar då det innehåller massa konstiga tillsatser och socker. Så idag blev det ingen pizza utan en härlig sallad som vi åt i somras på Vevlinge, därav namnet :)

Jag kan inte ta ett chips det går verkligen inte, så idag unnade vi oss en sommarsallad :)
Vevlinge Sommarsallad
2 pers
 
200 g lufttorkad skinka
1 pkt mozzarella
1 stor röd paprika
2 stora nävar ruccula
1 päron
8 vindruvor
1/2 melon (Cantaloupemelon använde vi)
10 körsbärstomater
15 cm gurka
 
Skär mozzarellan i tunna skivor och linda in det i skinkan och dela paprikan.
Antingen grillar du detta i ugnen på 250 grader eller på en riktig grill (som blir godast) tills det fått lite färg.
Skär upp resten av grönsakerna och frukterna i lagoma bitar och servara allt direkt när skinkan och paprikan är klar.
 
Snabbt och GOTT :)
 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar