Bloggarkiv

Translate

lördag 16 november 2013

Berg- och dalbana

Så går det för mig just nu. Var på ett hälsoinspiratörsutbildningi Stockholm  med jobbet under tisdagen, men åkte ner redan på måndagen. Det är inte alltid det lättaste att hitta bra mat som inte kostar multum. Jag mötte upp en vän och köpte ett par skor för att fira att jag var under 80 kg :)
Vi irrade omkring och hamnade på en asiatisk restaurang och beställde lite sushi och thaimat. Det var sååå sjukt gott. Nackdelen är att det är så galet mycket socker i maten. Vi var ju i Thailand under 2011 och gick en matlagningskurs. Det var socker i ALLT!! Det används mycket för att balansera det starka samt att få fram smakerna. Många tror kanske att thaimat är relativt nyttigt med alla grönsaker, men många vet inte om allt socker som som de har haft i. Det bästa är att laga egen thaimat för då kan man skippa sockret.
Gott!!
Utbildningen var superkul. Vi pratade om kost och jag fick lite tips. Det var så skönt att lyssna på någon som inte riktar in sig på någon diet utan ville tipsa om att man ska äta så naturligt som möjligt.
På tapeten är det mycket prat om att man ska äta mycket fett och lite kolhydrater. Äta som stenåldersbefolkningen. Hur åt egentligen dem? Ja, det beror ju på vart de bodde.


           
Ni ser att de har helt olika fördelning mellan protein, fett och kolhydrater. Människorna från Papua Nya Guinea är kända för att inte ha hjärt-och kärlsjukdomar. diabetes eller övervikt, även eskimåerna mådde bra innan de började äta importerad mat. Dessa åt ju helt olika eftersom de bodde på helt olika delar av vår planet och hade tillgång till olika livsmedel. Det de hade gemensamt var vad de inte åt bland annat vitt mjöl, socker men det viktigaste av allt ingen processad mat som helt och halv fabrikat. Jag tror själv på att äta så rent som möjligt alltså mat utan några tillsatser och ekologiska livsmedel.
Tyvärr kan denna mat vara väldigt dyr, men hellre betalar jag några kronor extra eftersom jag mår bra av denna mat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar