Bloggarkiv

Translate

söndag 11 augusti 2013

Blomkålspizza

Jag har påbörjat min gröna månad nu och än så länge går det ganska bra. Inte prickfritt, men mycket bättre. Jag har lyckats stå emot frestelser på marknaden och även Pepsi Max. Det har nog varit det jobbigaste, att inte få ta sin iskalla Pepsi Max på fredagskvällen.
Det finns massa allternativa recept på helgmat och denna söndag testade vi Kycklingpizza på blomkålsbotten. Inte det godaste jag har ätit, men det funkade.



RECEPT 4 portioner

Pizzabotten
700 g rå blomkål
8 äggvitor (går att köpa en dunk med äggvita på affären)
6 tsk fiberhusk
4 msk krossade linfrön
60 g havregryn
valfria kryddor

Fyllning
200 g rå kycklingfilé
400 g krossade tomater
100 g champinjoner
200 g paprika
180 g 10% hårdost
4 tsk olivolja
40 g rödlök

Mixa blomkålen och äggvitorna i en mixer (eller matberedare) ha i resten av ingredienserna. Jag hade i salt, svartpeppar och oregano i smeten sen, men ta det du tror passar in :)
Bre ut smeten på en stor ungsplåt med smörpapper.
Ha in smeten i ugnen på 225 g långt ner i ugnen i ca 15 min (tills de  har blivit lätt gyllenbrun för den ska in i ugnen igen)

Skär kycklingen i tunna skivor, även paprika och svampen. Skär löken i valfri storlek.
Jag blandade i lite vitlök, peppar, salt och oregano i de krossade tomaterna.

När pizzabotten ser gyllenbrun ut tar du ut den och har på de krossade tomaterna sen de övriga ingredienserna på pizzan och avsluta med osten och olivoljan längst upp. Grädda pizzan i ca 15 min eller tills den har fått fin färg.

Jag kan rekommendera att äta pizzan när du är hemma med familjen för blomkålen sätter lite fart på magen ;)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar